Sommerjobb på Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum

Er du interessert i historie, liker du å formidle kunnskap og er glad i å omgås mennesker? Da er kanskje dette sommerjobben for deg! Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum med Vigeland hus, søker dyktige omvisere/fortellere for sommersesongen 2019.

Sjølingstad Uldvarefabrik er åpen daglig 15. juni-20. august og Mandal museum og Vigeland hus i perioden 20. juni – 15. august.

Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrikk hvor vi fortsatt produserer ullvarer på de gamle maskinene. Fabrikkanlegget er unikt i nasjonal og internasjonal målestokk. Museumsfabrikken tar imot grupper på omvisning og ullverksted, og vi har et publikumsmottak med museumsbutikk, kafé og utstillingslokale. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om museumsfabrikken, ha omvisninger i fabrikken og gjennomføre barneaktiviteter. I tillegg betjene publikumsmottak, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Mandal museum holder til i Andorsengården og Vigeland hus. Museet viser malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om kunstnernes og byens historie, også gjennom byomvisninger. Ha omvisninger i Vigeland hus og gjennomføre grafikkverksted og andre barneaktiviteter. I tillegg betjene butikk og enkel kafé, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Vi søker etter deg som helst er fylt 18 år, er ryddig, pålitelig og historieinteressert. Du bør beherske engelsk godt, og helst også tysk. Sommerjobben krever politiattest. Opplæring blir gitt. Arbeidsperiode etter avtale.

Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden!

Søknadsfrist 15. februar. Skriv i søknaden hvilke uker du er ledig for sommerjobb, og hvilke avdelinger du helst vil jobbe på.

Spørsmål kan rettes til formidlingsleder Judith Seland Nilsen på tlf. 488 54 806.

Søknad med CV og eventuelt attester sendes til j.s.nilsen @ vestagdermuseet.no

Utlysningstekst 2019.docx

Sommerjobb som forteller på Vigeland hus

Sommerjobb som forteller på Mandal museum, Andorsengården