Sommerjobb og tilkaller på Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum

Er du interessert i historie, liker du å formidle kunnskap og er glad i å omgås mennesker? Da er kanskje dette sommerjobben for deg! Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum med Vigeland hus, søker dyktige omvisere/fortellere for sommersesongen 2020. Vi søker også tilkallingsomvisere gjennom hele året.

Sjølingstad Uldvarefabrik har sommeråpent daglig 20. juni–20. august og Mandal museum og Vigeland hus i perioden 20. juni–15. august. Felles for begge museer, er at vi har arrangementer og omvisninger gjennom hele året.

Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrikk hvor vi fortsatt produserer ullvarer på de gamle maskinene. Fabrikkanlegget er unikt i nasjonal og internasjonal målestokk og ble fredet i 2019. Museumsfabrikken tar imot grupper på omvisning og ullverksted, og vi har et publikumsmottak med museumsbutikk, kafé og utstillingslokale. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om museumsfabrikken, ha omvisninger i fabrikken og gjennomføre barneaktiviteter. I tillegg betjene publikumsmottak, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Mandal museum holder til i Andorsengården og Vigeland hus. Museet viser malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om kunstnernes og byens historie, også gjennom byomvisninger. Ha omvisninger i Vigeland hus og gjennomføre grafikkverksted og andre barneaktiviteter. I tillegg betjene butikk og enkel kafé, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Vi søker etter deg som helst er fylt 18 år, er ryddig, pålitelig og historieinteressert. Du bør beherske engelsk godt, og helst også tysk. Sommerjobben krever politiattest. Opplæring blir gitt. Arbeidsperiode etter avtale.

Høres dette spennende ut? Send oss en søknad og skriv litt om deg selv, og hvorfor du kan tenke deg å jobbe på museum. Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden!

Søknadsfrist 10. februar. Skriv i søknaden om du søker jobb som tilkallingsomviser eller sommerjobb, hvilke uker du er ledig for sommerjobb, og hvilke avdelinger du helst vil jobbe på.

Spørsmål kan rettes til Judith Seland Nilsen, formidlingsleder Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum, på tlf. 488 54 806. Eller Birgitte Sørensen, avdelingsleder Mandal museum, på tlf. Tlf: +47 951 55 592 / 488 54 829 (kontor).

Søknad med CV og eventuelt attester sendes til j.s.nilsen@vestagdermuseet.no

Utlysningstekst 2020

Vigeland hus.