Sommerjobb og tilkaller på Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum

Er du interessert i historie, liker du å formidle kunnskap og er glad i å omgås mennesker? Da er kanskje dette sommerjobben for deg! Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum med Vigeland hus, søker omvisere/fortellere for sommersesongen 2022.

Sjølingstad Uldvarefabrik har sommeråpent daglig 20. juni–20. august og Mandal museum og Vigeland hus i perioden 20. juni–15. august.

Sjølingstad Uldvarefabrik er en levende museumsfabrikk hvor vi fortsatt produserer ullvarer på de gamle maskinene. Fabrikkanlegget er unikt i nasjonal og internasjonal sammenheng og ble freda i 2019. Museumsfabrikken tar imot grupper og enkeltgjester på omvisning og ullverksted, og vi har et publikumsmottak med museumsbutikk, kafé og utstillingslokale. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om museumsfabrikken, gjennomføre barneaktiviteter, og ha omvisninger i fabrikken med demonstrasjon av maskiner. I tillegg betjene publikumsmottak, pakking av varer, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Mandal museum holder til i Andorsengården og Vigeland hus. Museet viser ei stor lokalhistorisk utstilling, malerier av Amaldus Nielsen og Adolph Tidemand, sjøfart- og fiskeriutstillinger og Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem. Oppgaver: Ta imot gjester på en positiv måte, fortelle om byens og kunstnernes historie, også gjennom omvisninger. Ha omvisninger i Vigeland hus og gjennomføre grafikkverksted og andre barneaktiviteter. I tillegg betjene butikk og enkel kafé, noe rengjøring og annet forefallende arbeid.

Vi søker etter deg som helst er fylt 18 år, er ryddig, pålitelig og historieinteressert. Du bør beherske engelsk godt, og gjerne også tysk. Sommerjobben krever politiattest. Opplæring blir gitt. Arbeidsperiode etter avtale.

Høres dette spennende ut? Send oss en søknad og skriv litt om deg selv, og hvorfor du kan tenke deg å jobbe på museum. Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden!

Søknadsfrist 1. februar. Skriv i søknaden om du søker jobb som tilkallingsomviser eller sommerjobb, hvilke uker du er ledig for sommerjobb, og hvilke avdelinger du helst vil jobbe på.

Spørsmål kan rettes til Judith Seland Nilsen, formidlingsleder Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum, på tlf. 488 54 806, eller Birgitte Sørensen, avdelingsleder Mandal museum, på tlf. Tlf: +47 951 55 592 / 488 54 829 (kontor).

Søknad med CV sendes til Judith Seland Nilsen

Last ned utlysningsteksten her: Sommerjobb Sjølingstad Uldvarefabrik og Mandal museum 2022

Vigeland hus.

Andorsengården.