fbpx

Sommerjobb i Odderøya museumshavn

Er du interessert i historie, liker du å formidle til ulike grupper og er glad i å omgås mennesker? Da er kanskje dette sommerjobben for deg! Odderøya museumshavnsøker dyktige omvisere/fortellere for sommersesongen 2022.

Odderøya museumshavn har sommeråpent daglig 25. juni–14. august, men vi har flere arrangementer igjennom hele året.

Odderøya museumshavn er et fredelig sted et steinkast unna Kvadraturen og byens populære handlegate, Markens. Museet ligger rett ved sjøkanten og du kan bl.a. låne robåt og vannkikkert, leie SUP- brett med historisk kart og oppleve det spennende livet under vann i vårt saltvannsakvarium. Har du lyst til å lære om spreke plastbåter i gilde farger? Fra 50- tallet vokste det frem en betydelig plastbåtindustri på Sørlandet. Dette førte til et yrende skjærgårdsliv. Vi har laget en utstilling med et utvalg av de fargeglade båtene som ble laget i perioden fra 1950- tallet til cirka 1980. Båtene finner du inne- og i vår flytende utendørsutstilling.  Vi har også et stort utvalg maritime familieaktiviteter som store og små kan kose seg med sammen.

Til denne avdelingen søker vi engasjerte og dyktige formidlere til en spennende arbeidsdag på museet. Vi satser på levende formidling, så har du erfaring fra teater eller musikk er dette positivt, men ikke et krav for stillingen. Vi ønsker deg som er selvstendig samtidig som du kan jobbe godt sammen med andre, du er fleksibel og positiv til de mange ulike oppgavene som dukker opp gjennom en dag på museet. Oppgavene inkluderer også bemanning av butikk og kafé. Er du historieinteressert er det positivt, men heller ikke nødvendig da opplæring vil bli gitt. Da mange av våre aktiviteter er knyttet til å gi barn en hyggelig og lærerik opplevelse på museet er det en fordel om du har erfaring med, eller interesse for å formidle til barn.

Vi søker etter deg som helst er fylt 18 år. Du bør beherske engelsk godt. Sommerjobben krever politiattest. Arbeidsperiode etter avtale.

Høres dette spennende ut? Send oss en søknad og CV og skriv litt om deg selv, og hvorfor du kan tenke deg å jobbe på museum. Museumspraksis gir verdifull erfaring for fremtiden!

Søknadsfrist 1. mars. Skriv i søknaden hvilke uker du er ledig for sommerjobb. En av de sommeransatte vi få et overordnet ansvar som sesongleder, men må da være tilgjengelig for å jobbe fra 1.mai.

Spørsmål og søknad kan sendes til driftsleder og formidler Susanne G. Andersen, susanne.andersen@vestagdermuseet.no.