Visste du at mennesker alltid har spist tang? I alle land med kystlinje i verden vokser det ulike arter tang og tare- og tang har vært brukt til mye spennende gjennom tidene, bl.a. i mat og øl, som medisin og i gjødsel og kosmetikk.
For å feire tangens mangfold og allsidighet, arrangerer vi en tredagers festival. Festivalen er et samarbeid mellom Lindesnes fyrmuseum og Odderøya museumshavn i Kristiansand.
Program Seaweed festivalen 2022:
Fredag 10. juni kl.19-21
I Odderøya museumshavn
Siri Mathisen – «Havets øl og fyrhagen under vann»
Tone Kroglund v/Havforskningsinstituttet – «Alger på Sørlandet»
Pris: 250kr – Havets øl fra Lindesned brygghus er inkludert i billetten.
Kjøp billett her
Lørdag 11. juni kl.10-16
På Lindesnes fyrmuseum
Kurs – 5 alger i maten
Kurs – Pust ut – opplev en ny verden under vann
Kurs – Kreativ bruk av tang og tare
Inspirasjon fra brygga med smaksprøver
Påmelding til kurs og kjøp billetter her
Søndag 12. juni kl.11-16
FAMILIEDAG i Odderøya museumshavn
Lær om tang og tare
Tangtrykk
Sanking av tang
Smaksprøver med «tang i alt»
Flere andre aktiviteter
Åpen kafé med salg av tangvafler
Priser: Barn 110kr, voksen 50kr og familie (2v+3b) 270kr
Billetter kjøpes på stedet