Museumsaften på Tingvatn

28. juni kl 18:00 - 27. september kl 20:00 | Tingvatn fornminnepark

Tingvatn fornminnepark arrangerer historiekvelder og hygge på fredagskvelder. Det blir foredrag, fortellinger og vi deler vi øyeblikk fra livet. Nedenfor finner du dato og tema. Vi starter kl 18.00.

27/9 Innsamlingskveld for bygdeboka bind II

Redaksjonskomiteen fra Sogelaget for Bygdebok for Hægebostad, bind 2, er i full gang med arbeidet.

I denne sammenheng arrangerer Sogelaget i samarbeid med Tingvatn Fornminnepark en innsamlingskveld. Vi trenger informasjon om gardane Birkeland (Øvre og Nedre), Helle og Kollemo, med alle tilhørende bruksnr. Øvrige gardar vil komme ved en senere anledning.

Vi håper dere har historier å dele, og bilder å vise. Dette blir en koselig og sosial kveld der en kan mimre om gamle dager, og få hørt gode historier. Du har også muligheten til å se hva som er skrevet så langt, og komme med innspill til garden du er tilknytta.

Vi serverer som vanlig kanelboller, kaffi og det vi skulle finne fra kjøkkenet.

Kvelden starter kl 18. Velkommen!

25/10 Om antrekk og seksualitet

22/11 Jula kom aldri uten forberedelse. Dagen vies til bakst, gode dufter og juleforberedelser.

Vi starter med bakstverksted kl 12, for å bake samt lage tradisjonell julepynt, senest ferdig kl 17.30. Målet er å bake mye og mangt, kanskje de syv sort, pepperkaker og Katja sine kanelboller. Vi fyller huset med hvetemel, smør, krydder og latter!

Fra Kl 18 Museumsaften. Vi smaker baksten, hygger oss med gløgg, kaffi og det vi finner å sette til bords fra kjøkkenet.Vi får innledning av gamle juletradisjoner og oppfordrer alle til å dele sine minner om jul og tiden før. Du kan delta hele dagen eller bare deler. Denne dagen er satt av for de voksne.

Påmelding til bakstverksted og julepyntmaking innen 10.oktober tingvatn@vestagdermuseet.no. Deltageravgift kr. 150 for å dekke råvarer.

Museumsaften er normalt uten plass reservasjon, men denne dagen ønsker vi en sms til mob. 97790403. I og med vi skal stelle litt ekstra til denne aftenen, må vi begrense antall til 60. Plass deles med «Første mann til mølla» -prinsipp.Velkommen til hyggelig samvær!

27/1 Året som gikk og det nye som kommer

Gjennomgang av året 2019 på Tingvatn fornminnepark, orientering om drift og planer for 2020. Hva har du lyst til at vi skal få til på Tingvatn? Har du ideer og innspill?

Din handlekurv