Julemarked på fortet

02. desember kl 00:00-16:00 | Nordberg Fort, Lista

Søndag 2. desember er det duket for det årlige julemarkedet på Nordberg Fort.

Vest-Agder-museet avdeling Lista arrangerer julemarked på fortet. Museumsformidler Janet Seppola, lover god gammeldags julestemning i museumsbygningen på Lista denne søndagen.

– Vi skal blant annet ha stort juleverksted der barna kan lage mye forskjellig og gøy julepynt. Museets Venner sørger for at de også kan lære å lage tradisjonsrik julepynt.

Mange ulike utstillere har dessuten meldt sin ankomst. Så mange at det i år også blir en avdeling på hemsen. Det blir god anledning til å kjøpe kortreiste julegaver, men også produkter som er flydd inn fra Zanzibar, så utvalget er variert. Det blir bl.a. salg av foto, pilefletting, julekaker, strikkeprodukter, trefat, såper, te, smykker, kort og bilder m.m.  Museets rykende ferske årbok kommer for salg denne søndagen, og et helt nytt produkt, og kanskje årets julegave til den som har alt; nemlig Lista-kalenderen med før og nå bilder fra utvalgt kulturlandskap.

– Det har blitt tradisjon at vi viser fram forskjellige typer juletrær som har blitt brukt på Lista. Vi pynter derfor et vanlig, tradisjonelt norsk juletre, et amerikanskinspirert kunstig tre og et «pinnetre» slik det ble laget på Lista i gamle dager som erstatning for juletre. Vi håper og tror på et hyggelig arrangement der barn, besteforeldre og foreldre kan kose seg sammen, sier Janet Seppola.

Det blir selvsagt salg av våre berømte «lapper» i museumskafèen og også en egen grøtkafé med julegrøt og saft oppe i den gamle Mannskapsmessa.

Vennligst vent, men vi laster produkter...