Nyhetsarkiv

Årskort Fellesbillett Vest-Agder-museet.

Årskort til 11 museer: Ett år med kulturopplevelser!

Ved kjøp av Vest-Agder-museets årskort, får du fri inngang hele året på de fleste av våre museer. Årskortet gir deg også fri inngang til familiedager og julemarked, samt 50% rabatt på billett til kjøring med Setesdalsbanen og ammunisjonsjernbanen på Kristiansand kanonmuseum.

Les mer…

Setesdalsbanens samling på DigitaltMuseum

Det er hele tiden mye som skjer på Vest-Agder-museet, både synlig og mindre synlig arbeid. Samlingsforvaltning er en av museenes viktige oppgaver, men et ofte noe usynlig arbeid. Registrering av gjenstander og arbeid på magasin foregår stort sett uten publikum. 

Les mer…

Klokker til telefonkursen på Setesdalsbanen. Foto Hans Petter Furuborg

Telefonkursen på Setesdalsbanen – status pr. mai 2023

Setesdalsbanen som kulturminne er mer enn damplokomotiv og trevogner. En sentral del av driften ved banen var telefon- og telegraflinja. En gang gikk den fra Kristiansand til Byglandsfjord. Nå er den reetablert mellom Grovane stasjon og verkstedsområdet, og skal den bli operativ fram til Røyknes og kan formidle en viktig del av historien til Setesdalsbanen.

Les mer…

Lok 3 Evje nikkelverk, vi ser skiftefløyta. Foto August Abrahamson, Agderbilder // Setesdalsmuseet

Fredsfløyta

Her kommer en liten fortelling om hvordan Setesdalsbanens lokomotiv kunne være med på å gi befolkningen som bodde langs banen varsel om både hverdag og høgtid.

Les mer…

Paulen bo, Setesdalsbanen. Lok 2 og lok 5 i 1989. Foto John R. Sørensen

Bok om broer og tunneler på Setesdalsbanen

I 2022 ble boken «Over og gjennom – broer og tuneller på Setesdalsbanen» utgitt. Boken er en teknisk og historisk oversikt som beskriver Setesdalsbanens broer og tunneler. Den er rikt illustrert med tegninger og fotografier.

Les mer…