Den lille byen med de store kunstnerne
Mandal blir ofte kalt «Den lille byen med de store kunstnerne». I museet finnes arbeider av Adolph Tidemand, Olaf Isaachsen, Amaldus Nielsen og Gustav Vigeland, som alle er født i Mandal. Mandal museum holder til i Andorsengården, byens mest prominente kjøpmannsgård, oppført 1801-1805. Museet har gode utstillinger om byens tidlige sjøfart og eldre fiskeri på Agder-kysten. Vigeland hus, barndomshjemmet til kunstnerbrødrene Gustav og Emanuel Vigeland, er også en del av Mandal museum.

Museet har åpent alle dager i perioden 20. juni til 15. august. Resten av året er museet åpent under arrangementer og for bestilte grupper.

Ta kontakt for å bestille byomvisning eller omvisning i museet. Mer info her.

 

Kommende arrangementer:

2/10-7/10: Bli kjent i egen by! Høstferieaktiviteter på museet

1/10 kl. 14: Arabisk omvisning, oppmøte Andorsengården. Guide: Birgitte Abrahamsen.

2/10: Høstferieaktiviteter på museet kl. 12-15: Inngang fra hagen er åpen: «Glamour i småbyen», sjøfarts- og fiskeriutstillinger. Design kjoler til papirdukker, prøv fiskerirebus, knuter, makramé og leker fra tidligere tider.

2/10: Byomvisning kl. 15. Oppmøte ved inngang fra hagen (sjøfartsavdelinga)

3/10: Høstferieaktiviteter på museet kl. 12-13:30: Bli kjent med byens kunstnere! Tegneverksted for barn i malerisamlinga.

4/10: Høstferieaktiviteter kl. 17-18: Bli med Agnete Kjellin på vandring i Øvrebyen. Oppmøte kl. 17 ved Jernia (Lohne) i Store Elvegate 31.

5/10: Høstferieaktiviteter på museet kl. 12-15: Vigeland hus holder åpent. Bli med på omvisning i Gustav og Emanuel Vigelands barndomshjem, prøv tresnitt eller stofftrykk.

7/10: Høstferieaktiviteter på museet kl. 12-15: Inngang fra hagen er åpen: «Glamour i småbyen», sjøfarts- og fiskeriutstillinger. Design kjoler til papirdukker, prøv fiskerirebus, knuter, makramé og leker fra tidligere tider.

7/10: Byomvisning kl. 15. Oppmøte ved inngang fra hagen (sjøfartsavdelinga)

Andorsengården Mandal museum