Hører du lyden av Marna motor komme tøffende? Denne uken får skoleklasser høre den sammen med profesjonelle musikere på Mandal museum!

Dette er en helt unik konsertopplevelse som tilbys sjetteklassinger i distriktet via den kommunale kulturelle skolesekken. Sammen med musikerne Bjørn Charles Dreyer og Halvard Hagen byr museet inn til en uforglemmelig stemningskonsert blant motorer og levende lyd av en Marna motor. Deretter får de seg en liten historieundervisning om Mandal bys industrihistorie som blant annet omfatter Mandals Motorfabrik, grunnlagt 1923.

Stemningsfullt i "motorrommet" på museet

Stemningsfullt i «motorrommet» på museet

Mandals Motorfabrik kom allerede i 1933 med en dieselmotor på 5/4 hk. Dette var Norges første firetakts dieselmotor med direkte innsprøytning for fiskebåter. Senere fulgte flere motorer, men i 1984 avsluttet fabrikken. I dag er det Marna Motor A/S som skaffer deg reservedeler hvis du strander på tur med snekka di.

Elever fra Furulunden skole får selv prøve seg på musikkfiler