Kristiansand kanonmuseum

Velkommen til Kristiansand kanonmuseum!

Åpningstider 21.08 – 13.09: Man – ons 11 – 15, tors – søn 11 – 17

I flott turterreng på Møvig utenfor Kristiansand ligger et kanonbatteri fra andre verdenskrig. Kanonen på Møvig er verdens nest største kanon noensinne montert på land. Batteriet på Møvig ble påbegynt i 1941 og skulle sammen med kanonbatteriet i Hanstholm kontrollere skipstrafikken i Skagerrak. Kanonene hadde en rekkevidde på hele 55 km. I 2016 ble den gamle ammunisjonsjernbanen på fortet reetablert, og i sommersesongen (juni – juli) har den daglige avganger.

Vi forteller din historie!

Nyheter

Besøk våre museer

Vest-Agder-museet består av ni spennende besøksmål: Kristiansand museum, Gimle Gård, Odderøya museumshavn, Kristiansand kanonmuseum, Setesdalsbanen, Mandal museum, Sjølingstad Uldvarefabrik, Lista museum og Flekkefjord museum.  Les mer…

Åpningstider

Skal du besøke et av våre museer? Åpningstidene varierer med type museum og årstid. Her finner du en oversikt over besøksstedenes åpningstider, priser og kontaktinformasjon. Les mer…

Samlingsforvaltning i Vest-Agder-museet

Vest-Agder-museet (VAM) forvalter gjennom sine åtte avdelinger over 60 000 gjenstander. Dette omfatter alt fra små gjenstander som for eksempel lysestaker og lommekniver til store gjenstander som bygninger og farkoster.

Les mer…

Av |april 1, 2014|Samlinger

Høsteferien på Nordberg fort

I høstferien er det åpent hver dag fra kl. 12-16 på Nordberg fort.

Les mer…

Orden på stoffene

Selv de vakreste stoffer kan settes i system. Nå er Vest-Agder-museet i gang med jobben på Sjølingstad Uldvarefabrik.  Les mer…

Ledig stilling som økonomi- og sikkerhetsrådgiver i 100 % fast stilling

Vi søker deg som er strukturert og har totaloversikt, samtidig som du har gode pedagogiske evner og kan dyktiggjøre ledere med økonomi- og sikkerhetsansvar i organisasjonen.

Les mer…

Vinn billetter til årets julemarked

Vi ønsker å vite hva du synes om oss?

Les mer…

Haugianerne – bli med bak fasaden

«Haugianerne» av Adolph Tidemand, et nærmest ikonisk verk som mange kjenner historien til. Men hva vet vi egentlig, om maleriet, om kunstneren, om eierne, om maleriets tilstand?

Les mer…

Høstferieaktiviteter i Mandal

Vi inviterer små og store til aktiviteter i Andorsengården og Vigeland hus i høstferien.

Les mer…

Antikvitetsarrangementet på Gimle gård er på søndag 16. oktober

Nrk Sørlandet omtalte i dag på sin morgensending arrangementet «Skjulte skatter: antikvitetsdag på Gimle gård». Det ble opplyst om at det skal foregå denne helgen. Dette stemmer ikke, arrangementet vil finne sted på Gimle gård 16. oktober. Vi beklager misforståelsen!

Av |september 16, 2016|Uncategorized

Årets museum 2016

Vest-Agder-museet er Årets museum 2016!

Vest-Agder-museet ble overrakt prisen Årets museum 2016 av statssekretær Bård Folke Fredriksen under åpningen av Det nasjonale museumsmøtet på Krona, Romsdalsmuseet onsdag kveld.

Les mer…

Kulturnatta 2016 – Buttonverksted!

Odderøya museumshavn er med på Kulturnatta 2016. Vi har åpent fra kl. 12-15 og tilbyr ulike familieaktiviteter og buttonverksted. Les mer…