«Ikke bare greit» for deg?

Vest-Agder-museet arbeider med dokumentasjons- og utstillingsprosjektet «Ikke bare greit? – om å være fattig på Sørlandet». Nå vil vi gjerne komme i kontakt med DEG som har opplevd eller opplever fattigdom på kroppen.

Det sies at det meste er «greit» på Sørlandet, i hvert fall når man spør sørlendinger direkte om hvordan det står til. Men det å være fattig i et av verdens rikeste og likeste land, er neppe «bare greit.» Hvordan er det å ikke ha penger til ordentlig mat? Hvordan er det å ha mistet jobben, å møte veggen og ikke klare å betjene lån og gjeld? Hvordan føles det å ikke kunne gi barna sine det samme som andre har? Hvordan er det å være minstepensjonist, uten mulighet til å tilbringe slutten av livet på den måten man hadde håpet og jobbet for? Og hvordan kjemper man for at dette ikke skal være synlig utad?

Hvis du har lyst til å delta i prosjektet – med din historie eller en gjenstand du forbinder med fattigdom – ta kontakt med prosjektleder Kathrin Pabst på tel. 93 24 61 57 eller via e-post: k.pabst@vestagdermuseet.no. Du kan også sende en e-post til fattig@vestagdermuseet.no.

Flere av museets ansatte vil jobbe med prosjektet, og hver henvendelse vil følges opp av en konkret person. Vi ønsker henvendelser fra hele regionen, Aust- og Vest-Agder.

Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Les mer om prosjektet her.