I uke 40 er det høstferie med aktiviteter og utstillinger i Vest-Agder-museet. På Nordberg fort i Flekkefjord er det verkstedsaktiviteter. Sjølingstad Uldvarefabrik har i tillegg utstilling av kofter. I Mandal vises utendørsutstillinga «BRUDD 2014». I Kristiansand kan du lære om da Norge fikk sin egen grunnlov.

Lista museum, Nordberg fort

Tirsdag (30/9) og torsdag (2/10) i høstferien er det klart for årets høstferieverksted for alle barn i følge med voksne. Denne gangen blir det lik aktivitet begge dagene: knallfin vindusdekorasjon av drivved, papir og hyssing. Kr 30 pr. dekorasjon.

Det blir åpent verksted, kafé med servering av lapper, kakao m.m. fra kl. 11- 14.

Flekkefjord museum

Som alltid i høstferien har vi aktiviteter for barn i Sjøbuene.

• Mandag 29/9 har vi snekkerverksted og lager snakkebobler, båter m.m.
  • Torsdag (2/10) er det tid for buttons, vimpler og papirbannere.

Aktivitetene er gratis, bortsett fra buttons, som koster 5 kr pr. stk. Barn i alle aldere i følge med voksne, barnehager og SFO er velkomne!

Sjølingstad Uldvarefabrik

Ullaktiviteter mandag 29/9 til fredag 3/10 kl. 11-15.

• Utstilling av nye og gamle kofter hele uka.
  • Ullverksted for barn mandag, tirsdag og onsdag.
  • Omvisning for barn mandag, tirsdag og onsdag kl. 13.

Gammeldagse leker, museumsbutikk og enkel kafé hele uka.

Kofteutstilling på Sjølingstad

Mandal museum

Vandreutstillinga «BRUDD – bidrag til grunnlovsjubileet 1814-2014» står på plenen utenfor Andorsengården i høstferien. Det er ei fotoutstilling, produsert av Vest-Agder-museet i samarbeid med fem andre museer i Norge. I ingressen til utstillinga står det:

Ved siden av fortellingene om frihet og inkludering, fins det også fortellinger om stigmatisering, ekskludering og usynliggjøring, før og nå. Bruddstykker av disse historiene kan du se i utstillingen BRUDD – bidrag til Grunnlovsjubileet 1814-2014.

Les mer om BRUDD 2014 her.

titteloppslag BRUDD_2014

Kristiansand museum, Kongsgård

Alle – både barn og voksne – ønskes velkommen til å lære om hvordan det gikk til at Norge fikk sin egen grunnlov. Litt innendørs og mye utendørs, både fakta og aktiviteter.

• Tirsdag 30. september kl. 12 og 14
  • Onsdag 1. oktober kl. 12 og 14
  • Torsdag 2. oktober kl. 12 og 14
1024px-Eidsvoll_riksraad_1814Eidsvold 1814, malt av Oscar Arnold Wergeland 1882-85.