Gimle Gård

Nyheter

Sommerjobb på museet?

Vi søker sommeransatte til Kristiansand museum og Gimle Gård

Les mer…

Visuell reintegrering

Maleriet «David vender tilbake med Goliats hode», som vanligvis henger på Gimle Gård, har vært til konservering de siste månedene. Panelmaleriet har blitt stabilisert, konsolidert og renset. Nå blir det siste behandlingssteget i malerikonserveringen vist frem, nemlig refernissering og retusjering. Les mer…

Undervisningstilbud til barnehaver, barne- og ungdomsskoler ved Kristiansand museum og Gimle Gård – vår 2018

Museene er klar for å ta imot besøkende, alle er hjertelig velkommen. Her presenteres vårens program. Bestill ønsket besøkstid: tlf. 38102680, sms 488 54 805 eller e-post t.christiansen@vestagdermuseeet.no   Legg merke til at telefon ikke er betjent mens det foregår undervisning. Vennligst oppgi ønsket omvisningstilbud, navn på skole/barnehave, klassetrinn, antall elever, ønsket dato og klokkeslett. Det ikke annet er oppgitt er gruppestørrelsen er satt til maks 25 personer på grunn av plassen. Læreren har ansvaret for gruppen under museumsbesøket.

Undervisningstilbudene ved begge museene er gratis. Undervisningstiden er mellom kl. 09.00 og 15.00. Fremmøte foran museenes hovedinngang. Under besøk ved Kristiansand museum blir skolesekker vanligvis plassert i ,,Minibyen»og Gimle Gård i resepsjonen.

Les mer…

Frem med de friske fargene

For tiden konserveres ett av maleriene utstilt på Gimle Gård av Vest-Agder-museets malerikonservator. Nå har flere lag med ujevn, mørknet og gulnet ferniss blitt renset bort og maleriets originale friske farger har blitt synlige. Les mer om konserveringen her. Les mer…

Tilbud til barnehaver, barne- og ungdomsskoler fra Kristiansand museum og Gimle Gård

Kristiansand museum, Vigeveien 22 b og Gimle Gård herregårdsmuseum (nabo til Naturmuseum og botanisk hage, Universitetet i Agder), Gimleveien 23, ønsker velkommen til besøkende, stor og liten, høy og lav. Her presenteres program for november og desember 2017.

Les mer…

Jul på Gimle

Gimle Gård pyntes til jul og vi vil gjerne ha besøk av deg, familien din og vennene dine søndag 26. november kl 12-16.

Les mer…

Jakten på de stjålne smykkene

I høstferien er det skattejakt på Gimle Gård i Kristiansand. Safen i kjelleren på Gimle Gård er åpen, og smykkene er borte! Bli med på skattejakt, og hjelp oss å finne smykkene tilbake!

Les mer…

Baksiden av et kunstverk

Panelmaleriet David vender tilbake med Goliats hode er for øyeblikket til konservering på Vest-Agder-museet. Nå er selve underlaget, en kvalitetsstemplet eikeplate fra 1637-1650, stabilisert. Her kan du lese om hva som har blitt gjort.

Les mer…

Mitt hjertes hage – sommerkonsert på Gimle Gård

Søndag 6. august kl. 14.00 er det klart for årets sommerkonsert med Solveig Bellmann Mathisen, Adam Gruchot og Terje Mathisen. Konserten finner sted i malerisalen på vakre Gimle Gård.

Les mer…

Teateromvisning i juli!

Bli med på en teateromvisning utenom det vanlige! Gimle Gård er ei godt bevart skattekiste som har stått urørt siden siste eier døde i 1982. Minner etter fem generasjoner lever fortsatt i huset – og ei tjenestepike på jakt etter kjærligheten! Bli med på en uvanlig omvisning, med morsomme, triste, musikalske og herskaplige opplevelser underveis.

Les mer…