Vest-Agder-museet – Forsiden

Nyheter nytt museumsbygg

Håndverkerkafé

14. september blir det ny håndverkerkafé og denne gangen får vi besøk av kulturminnefondet.

Les mer…

Ny fotoutstilling på Øvre-Torg

Utstillingen viser rundt hundre bilder fra Dagfinn Pettersens fotoarkiv. Motivene er fra dagliglivet i Kristiansand på 1940-50-og 60-tallet.

Les mer…

«Plastikk 2017», plastbåtregatta

Siden 2011 har Vest-Agder-museet arrangert en årlig regatta for klassiske norske plastbåter. Dette som ledd i museets satsing på å bevare, formidle og dokumentere Sørlandets unike plastbåthistorie. I tillegg ønsker vi at dette skal være en arena hvor entusiaster samles. 

Les mer…

Program for Arendalsuka 15.08 til 18.08

Museene på Sørlandet og museumsforbundet er representert på Arendalsuka. Se det spennende programmet her. 

Les mer…

Eilert Sundt jubileum

Redningsselskapets dag på Østhassel Redningsstasjon.

Les mer…

D/S Hestmanden til Arendalsuka

Arendalsuka er en en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid. Hestmanden er tilstede hele uken.

Les mer…

Den store familiedagen!

Søndag 20. august arrangerer Kristiansand museum den tradisjonsrike familiedagen, en dag full av kulturhistoriske aktiviteter og demonstrasjoner.

Les mer…

Stordriftsdag

Søndag 13. august er det duket for Setesdalsbanens årlige stordriftsdag! Vi kjører tre togsett samtidig på strekningen, og du kan oppleve flere tog på stasjonene samtidig, og kryssinger underveis. Kjøp en tur/retur-billett, og du kan reise så mye du vil, hele dagen.

Les mer…

«Så flyttet vi til Kristiansand…»

Onsdag 16. august kl 17:00 åpner en utstilling med fotografier og tegninger av Erik Lorange, arkitekt og tidligere byplansjef i Kristiansand. Utstillingen vises i Rådhuskvartalet, Kristiansand. Les mer…

Agderseminaret: Opprør og opposisjon

Torsdag 19. og fredag 20. oktober arrangeres Agderseminaret 2017. Tittelen på årets seminar er Opprør og opposisjon under enevelde og demokrati. Vi setter søkelys på ulike former for opposisjon og opprør fra 1700-tallet og fram til i dag, med særlig vekt på perioder preget av sterke konfrontasjoner.

Les mer…