Vi starter sesongen på Kristiansand museum på Kongsgård med et fellesarrangement for hele Vest-Agder-museet søndag 12. juni. Tema for dagen er «Kristiansand 375 år».

Bli med på Vest-Agder-museets sesongåpning! Vi markerer at våre ni avdelinger nå har åpne dører for publikum resten av sommeren og feirer samtidig at Kristiansand by fyller 375 år i år.

Sted: Bygaden ved Kristiansand museum, Kongsgård
Tid: Søndag 12. juni kl. 12-16

Appel, Kristiansand

Prospekt av Kristiansands østre havn, tidlig 1800-tall, av Meindert Arians Appel. Foto: Arve Lindvig.

Program
Denne dagen kan du få innblikk i hvordan det var å være arkeolog under utgravningene på Torvet i Kristiansand. I utgravningskassene finner du originale 16- og 1700-tallsgjenstander, og Fylkeskonservatoren er til stede og forteller og svarer på spørsmål.

Det blir liv og røre i Bygaden hele dagen med:

  • lirekassespill
  • torv- og krambodsalg
  • Rosegården barneteater
  • Minibyggerne
  • servering av historiske smaksprøver
  • lefsebaking
  • historiske leker og bæring av ved og vann
  • kjøring med hest og kjerre
  • filetering og røyking av fisk
  • spleis og knuter til fortøyning av båt
  • repslaging og spinning av tråd på håndtein med Sjølingstad Uldvarefabrik
  • silhuettklipp med Flekkefjord museum
  • familiequiz på området
  • Bli med på guidet rusletur med Jan Henrik Munksgaard i gate og bakgård i Bygaden (kl. 12.30 og 14)
  • Snakk med museumshåndverkerne og lær hvordan man kan finne ut hvor gammelt et hus er ved hjelp av årringdatering og se hvordan husene i byen er bygd.
  • Hør om sjøfart, sjømannsliv og eksotiske varer og om museets nye fattigdomsprosjekt.

Kafeen er åpen, og is, pølser og sveler selges på området.

Priser:
Voksen (f.o.m. 18 år): 90,-
Barn (4-18 år): 40,-
Familiebillett (2 voksne og inntil 3 barn): kr 220,-

Husk kontanter!

Velkommen!

Følg med her på nettsidene og på våre Facebooksider: https://www.facebook.com/vestagdermuseet/ for oppdatert program.

lek med vann 2_Aaby (4)

Bære vann og sage ved kan være både nyttig og morsomt. Foto: Gunhild Aaby.